ÜLKÜ OCAKLARI BÜYÜK DEPREMİN ARDINDAN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ÜLKÜ OCAKLARI BÜYÜK DEPREMİN ARDINDAN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Paylaş:

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi koordinasyonunda Türkiye çapında depremden etkilenen vatandaşlarımız için yardım kampanyaları başlatıldı.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli yaptığı grup toplantısında "Milliyetçi Hareket Partisi olarak felaket haberini alır almaz bir genel başkan yardımcımızın başkanlığında milletvekillerimizin de iştirakiyle heyet teşkil edip afet bölgesine gönderdik. Bu heyetimiz devletin arama kurtarma faaliyetleriyle uyumlu olmak kaydıyla depremden etkilenmiş il ve ilçelerimizde destek ve yardım temelli çalışmalarını ifa edecektir. Bütün parti teşkilatlarımız ve Ülkü Ocaklarımız gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılacaklardır." diyerek çağrıda bulunmuştu.

Depremden ardından Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım sosyal medya hesabından duyurmuştu.
Genel Başkanımız yaptığı paylaşımda, Kızılay Başkanı Doktor Kerem Kınık’ı alıntılayarak "Tüm Türk gençliğini Kızılay’ın çağrısına destek olmaya davet ediyorum" demişti

Ülkü ocakları il ve ilçe teşkilatlarımız kan verme merkezlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi koordinasyonunda teşkilatlarımız bölgeye ulaştırılmak üzere yardım kampanyaları da başlattı.
Hazırlanan yardım kolileri içerisinde temel gıda malzemeleri, kışlık kıyafetler, battaniye, bebek maması, bebek bezi ve her türlü temizlik malzemesi yer alıyor.
Ülkü ocakları il ve ilçe teşkilatlarımız tarafından hazırlanan yardım kolileri tırlarla ihtiyacı olan bölgelere ulaştırılıyor.

Ülkü Ocakları Arama Kurtarma ekiplerimiz ise depremin ilk anından itibaren deprem bölgelerinde AFAD ile koordineli bir şekilde arama kurtarma faaliyetlerine gönüllü olarak desteklerini sürdürüyor.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı koordinasyonunda kurulan Çadır Kent'te çocuklar için psikososyal destek de verilmeye devam ediyor. 

Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Ahmet yiğit Yıldırım bu destekleri sosyal medya hesaplarından, "Ülkü Ocakları olarak, AFAD koordinasyonunda oluşturduğumuz Ülkü Ocakları Çadır Kentlerimizde çocuklarımıza Psikososyal Destek Eğitim Programları düzenliyoruz. Çocuklarımıza uzanan bir el, yarına bin umut saçacak Allah’ın izniyle." ifadeleriyle paylaştı.