TÜRKİYE CUMHURİYETİ BEKASINI VE BİRLİĞİNİ SONUNA KADAR KORUYACAKTIR!

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BEKASINI VE BİRLİĞİNİ SONUNA KADAR KORUYACAKTIR!

Paylaş:
Şanlı tarihimizden aldığımız ilham ve güçle ezelden ebede büyük umutlar ve sağlam adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ümüzün “En Büyük Eserim” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişimizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.          
               19 Mayıs’ta başlayan Milli Mücadele’nin,  30 Ağustos’ta Büyük Zaferle neticelenmesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyetimiz, kahraman atalarımızdan şanlı milletimize kalan en büyük mirastır.        
               Cumhuriyetin ilanı; emperyalizmin ve işbirlikçilerin kesin mağlubiyeti, Yüce Türk milletinin kesin muzafferiyetidir. Türkiye Cumhuriyeti; bağımsızlığına düşkün, onurlu yaşamaktan başka seçeneği olmayan aziz milletimizin eseridir. Aynı zamanda Milli Mücadele’nin taçlanmış halidir.
               Bizler Ülkücü Türk Gençliği olarak; her yerde ve her ferdimizle  Yüce Türk milletinin ve Türk devletinin bekası; milletimizin refahı için çalışmaya, mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız.              
               Bu duygu ve düşüncelerle; bu aziz yurdu bize vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını olmak üzere;  aziz vatanımızın ve şanlı milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna kara toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor; bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.  

               NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!
 
AHMET YİĞİT YILDIRIM
ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI
29 EKİM 2020