OYNARKEN EĞLENDİREN EĞLENDİRİRKEN ÖĞRETEN OYUN OCAKTABUL

OYNARKEN EĞLENDİREN EĞLENDİRİRKEN ÖĞRETEN OYUN OCAKTABUL

Paylaş:
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi olarak hazırladığımız kutu oyunu Ocaktabul Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım’ın tanıtımıyla birlikte satışa sunuldu.

Ülkü Ocakları Genel merkezi olarak hazırladığımız Ocaktabul Oyunu, istiklal ve istikbal teminatımız olan gençlerimize Türk milletinin tarihini öğretmek ve Türk dünyasını daha yakından tanıtmak için tasarlanmıştır. Bu kutsal amaç doğrultusunda hazırlanan Ocaktabul, Türk dünyası için önemli olan kişileri, kavramları ve kelimeleri barındırmaktadır. Bu sayede gençlerimiz gönül coğrafyamıza hâkim olacak, soydaşlarımızla tanışacak ve onlar hakkında yeni bilgiler edinecektir.

Hazırlamış olduğumuz bu oyunda sınırlı sürede çok sayıda kelime anlatmak amaçlandığından; oynayan kişilerin anlatım yetenekleri gelişir. Bu sayede hitabet, belagat ve zekâ olgunlaşır. Yasak kelimeler aynı zamanda ana kelime için ipuçları niteliğindedir. Bu sayede kişi oyun oynarken bilmediği kelimeler karşısına geldiğinde, ipuçlarından faydalanacak ve oradaki kelimeleri de öğrenecektir. Böylece Türk dünyasına ve Türk tarihine ait pek çok kişi ve kavram, Türk gençliğinin kelime haznesini zenginleştirecektir.

Ocaktabul oynarken öğreten, öğretirken eğlendiren bir oyun olduğu için bilgileri kalıcı hale getirerek Türk dünyasının değerlerini yeni nesillere öğretmek için üretilmiştir.