GENEL BAŞKANIMIZDAN YENİ YIL MESAJI

GENEL BAŞKANIMIZDAN YENİ YIL MESAJI

Paylaş:
2020 yılı geride kalırken milletçe yeni bir yıla giriyor, taze ve yepyeni umutlara kapı aralıyor; yarınlara el uzatıyoruz. Kabul etmeliyiz ki çok zorlu, felaket ve facialarla dolu bir yılın ardından ülkemizin huzur ve istikrar özlemleri ertelenemeyecek boyut ve seviyelere ulaşmıştır. Ne yazık ki 2020 yılı korkunç ve kahredici olaylara sahne olmuştur. Doğal afetler, terör saldırıları, ekonomik yıkımlar, sosyal huzursuzluklar, asimetrik mücadeleler, ticaret anlaşmazlıkları, bölgesel çatışmalar, küresel siyasi cepheleşmeler ve KOVİD-19 neredeyse yılın tamamında hüküm sürmüştür. Cennet vatanımız Türkiye, istikrarla temellendirdiği diriliş ve yükseliş ruhunu muhafaza etmiş ve dünya milletleri tarafından örnek alınan bir KOVİD-19 mücadelesi sergilemiştir. Unutulmasın ki büyük Türk milleti, güçsüz ve çaresiz değildir.
 
Aziz milletimiz geçmişin en umutsuz anlarında milli birlik ve beraberlik duygusuyla doğrulmuş, üzerinde oynanan oyunları yüksek irade ve azmiyle bozmasını bilmiştir. Milletimizin bugünkünden çok daha karanlık bir tablo içinde yoklukları ve buhranları aşma becerisini göstermiş olduğuna tarih şahitlik etmektedir. Bugün de aynı ruh ve ilhamla zorlukları aşmaması için hiçbir neden yoktur. Türk milleti güçlü basireti, kararlı duruşu ve binlerce yılda oluşturduğu kültürel dehasıyla bunu gerçekleştirecek kudrete fazlasıyla sahiptir. 2021, Türkiye’nin toparlanma; silkinip ayağa kalkma yılı olmalıdır. Elbette niyazımız öncelikle budur.
 
Vatan ve bayrak uğruna canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve tedavisi süren kardeşlerimize şifa dileklerimle birlikte şükranlarımı sunuyorum. Hâlen sınır ötesinde emsalsiz bir mücadele veren kahraman Mehmetçiğimize kudret ve üstün başarı temennisinde bulunuyor, Allah’ın himayesinin Mehmetçiğimizin üzerine olmasını diliyorum. Her yeni gün ve her yeni yılın doğan bir umut olduğu inancıyla tüm vatandaşlarımızın ve
Türk-İslam aleminin yeni yılını kutluyor; huzur, barış ve istikrar için kutlu bir uyanışın miladı olmasını yürekten temenni ediyorum.

                                                                                                                        AHMET YİĞİT YILDIRIM 
                                                                                                              ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI