GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN AHMET YİĞİT YILDIRIM'IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI-15.07.24

GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN AHMET YİĞİT YILDIRIM'IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI-15.07.24

Paylaş:

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde, Türk milletinin kahramanca direnişini ve demokrasimize sahip çıkma azmini bir kez daha gururla yâd ediyoruz.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ferasetiyle üç hilalimiz; o karanlık geceye ışık, kararan kalplere nur, karanlık emellere sur olmuştur.

Kurtuluş Savaşı'nda kovulan Türk düşmanları, aradan geçen 102 yıl sonra devşirdikleri Pensilvanya menşeili teröristlerle Türkiye'yi teslim alıp tamamen tasfiye etmeye çalışmışlardır. 

15 Temmuz; tarihi bir hesaplaşma, anlatılamaz bir ihanet ve hainliktir. Bir yanda Türkiye ve Türk milleti; diğer yanda yedi düvel, terör örgütleri ve onların destekçileri vardır. 15 Temmuz'da ihanet, inancı yenememiştir. 15 Temmuz'da kötülük, Hakk'ı alt edememiştir.

İzmir'in işgaline "Dur!" diyerek silahına sarılan Hasan Tahsin ile Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda hainlere karşı tek başına duran ve ardından şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir, aynı kahramanlık destanının farklı zamanlarda yaşayan kahramanlarıdır.

Türkiye Cumhuriyeti var olacaktır, teminatı büyük Türk milleti ve geleceği olan Türk gençliğidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır, güvence yine büyük Türk milleti ve geleceği olan Türk gençliğidir. 

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin ifade ettiği gibi: "Muhtaç olduğumuz kudret, inanç, cesaret ve müjde İstiklal Marşı’mızın satırlarında vardır: Korkma, diye başlıyor İstiklal Marşı’mız, Korkma! Korkma, varsın ihanet karanlık sokaklarda kol gezsin, Korkma, yine bütün dünya karşımıza geçsin, Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, Yurdumun üstünde tüten en son ocak.”

15 Temmuz 2016, milletimizin iradesine ve demokrasiye karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminin tarihidir. Bu girişim; devletimizin ve milletimizin birliğine, dirliğine ve bağımsızlığına kastedenlerin haince bir planı olarak tarihimizde kara bir leke şeklinde yerini almıştır. Ancak bu hain teşebbüs karşısında milletimiz, sokaklara ve meydanlara inerek, canı pahasına demokrasisine sahip çıkmış, tarihe altın harflerle yazılan bir direniş sergilemiştir.

15 Temmuz'un yıl dönümünde; FETÖ'nün hain saldırısına cesaretle karşı koyan, son damlasına kadar mertçe mücadele eden kahraman şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. O gecede fedakârca ve cesurca işgalcilere karşı koyan gazilerimize ve büyük Türk milletine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.

Bu vatan için canlarını feda eden kahramanlarımız, milletimizin birlik ve beraberliğinin en güçlü teminatıdır. Onların fedakârlıkları, bizlere emanettir ve asla unutulmayacaktır.

 

AHMET YİĞİT YILDIRIM

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI