GENEL BAŞKANIMIZ AHMET YİĞİT YILDIRIM'IN BAŞBUĞUMUZ ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE YAYINLADIKLARI ANMA MESAJI

GENEL BAŞKANIMIZ AHMET YİĞİT YILDIRIM'IN BAŞBUĞUMUZ ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE YAYINLADIKLARI ANMA MESAJI

Paylaş:

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 24. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i vefatının 24. yıl dönümünde rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz.

Türk milletine adanmış bir hayatın abideleşen şahsiyeti Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ismi; inanç, dik duruş ve cesaret ile bütünleşmiştir. Onun ismi bu hasletlerle sürmüş şerefli bir ömrün destanıdır. Alparslan Türkeş yaşadığı çağda, Türk milliyetçiliğinin bayraktarlığını yapan cesaret, gönül, fikir ve eylem adamıdır.

Milletimizin verdiği Başbuğ unvanı; kendisinin üzerinde vatan, millet ve devlet sevgisi ile özdeşleşerek adeta bayraklaşmıştır. Türk milliyetçiliği, onun fikirleri ile güçlü bir gelecek vizyonu kazanmış, yetiştirdiği nesillerle, kuşaktan kuşağa aktarılan bir değer olmuştur.

Önüne çıkarılan her türlü engele karşın Türk Milliyetçiliği, Anadolu’nun her köşesine onunla yayılmış ve asil Türk Gençlerinin vicdanında yer bulmayı onunla başarmıştır.
Hayatında asla yılgınlığa yer olmamış, fırtınalı geçen ömrü boyunca dimdik yürümüştür.
Yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı Türklük sevgisi uğruna, her türlü meşakkati göze alabilmiş, çelikten iradesi ile bir inanç timsali olarak yaşamıştır.
Allah’a olan inancın, devlete olan bağlılığın, millete olan sevginin bir bünyede nasıl bulunacağını kendi yaşantısı ve koyduğu ilkeleri ile Türk milletine göstermiştir.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyin emanetini Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey 21. yüzyıla taşımış, Milliyetçi-Ülkücü hareketin muhasım tavırlar, türlü saldırılar karşısında sarsılmaz bir iradeyle dimdik durmasını sağlamıştır.

Ülkücü Gençlik Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in izinde, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin emrinde davasına sadakatle bağlı, geleceğe emin adımlarla yürümekte kararlıdır.
Başbuğumuzun ve Liderimizin geleceği emanet ettiği Ülkücü Türk Gençliği aldığı bayrağı kirletmeden, lekeletmeden, yere düşürmeden nesilden nesile aktarmak için çalışmaktadır.

Ülkücü Gençlik, şehadetin, sadakatin, iradenin ve inancın Türk milliyetçiliği ile buluşma noktasıdır.
Dünden bugüne binlerce Türk genci, milletine bağlılığın ve hizmetin ilk heyecanını Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in emaneti olan Ülkü Ocaklarında yaşamıştır. Ve yine Allah’ın izniyle binlerce genç bu heyecanı ocaklarımızda yaşayacak, Türk bayrağını dalgalandıracaktır.

Bu vesile ile Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i bir kez daha saygı, rahmet, hasret ve dualarla anıyorum."
 

Ahmet Yiğit Yıldırım 
                                             Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı
                                                              Genel Başkanı