BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR

BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR

Paylaş:

Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım'ın Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle ayrıca basın ve medya gündemine yönelik yaptığı açıklamaları şu şekilde;

İlkeli ve doğru yayın anlayışıyla kalemini satmayarak büyük bir özveriyle görevlerini yapan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, vatanperver Basın Şehitlerimizi rahmet ve dualarla anıyorum.

Bu vesileyle, yazılı ve görsel basının "Basın, milletin müşterek sesidir" prensibinden hareketle Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri doğru bir şekilde bizlere aktaran önemli bir vasıta olduğunu hatırlatmak isteriz.

Ne var ki, son zamanlarda bazı medya kuruluşlarının yalan ve iftira üretme merkezi haline geldiklerine, bazı gazetecilerin AB-D'den fon adı altında hibeler alarak, dış güçlerin maşası haline gelerek meslekî şereflerini de ayaklar altına aldığına şahit olmaktayız.

Kalemini satmayan, kiralamayan, mesleki namusunu koruyarak Türk'ten yana, Türk'ten taraf olan şerefli basın mensupları, Türk milleti üzerinde 5. kol faaliyeti yapmak isteyen yeni Ali Kemallerin algı operasyonu yapmasına asla izin vermeyecek, mesleki namuslarını koruyacaklardır.

 

Ahmet Yiğit Yıldırım 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Genel Başkanı