Konya Ülkü Ocaklarından Mevlana Hassasiyeti: CHP ve İP destekli Yeniçağ Gazetesine protesto

Konya Ülkü Ocaklarından Mevlana Hassasiyeti: CHP ve İP destekli Yeniçağ Gazetesine protesto

Paylaş:

Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığı, Mevlana’ya karşı hadsiz ifadeler kullanan Yeniçağ Gazetesi Yazarı Selcan Taşçı Hamşioğlu’nun yazısı sebebiyle İP Konya İl Başkanlığı önünde Yeniçağ Gazetesini yakarak zillet ittifakını, zillet yandaşı gazeteleri, yazarları ve Mevlana’ya hakaret edilmesine sessiz kalan memleketi Konya olan Ahmet Davutoğlu’nu protesto ettiler.

Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığı, Mevlana’ya karşı hadsiz ifadeler kullanan Yeniçağ Gazetesi Yazarı Selcan Taşçı Hamşioğlu’nun yazısı sebebiyle İyi Parti Konya İl Başkanlığı önünde Yeniçağ Gazetesini yakarak zillet ittifakını, zillet yandaşı gazeteleri, yazarları ve Mevlana’ya hakaret edilmesine sessiz kalan memleketi Konya olan Ahmet Davutoğlu’nu protesto ettiler.

Konya Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf Kasım Akta ve beraberindeki Ülkü Ocakları mensupları önce Konya İyi Parti İl binası önünde Yeniçağ Gazetesi yazarı Selcan Taşçı Hamşioğlu’nun yazısı sebebiyle Yeniçağ Gazetesi yakarak protesto ettiler.

Konya Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf Kasım Akta ve beraberindeki Ülkü Ocakları mensupları daha sonra Mevlana Türbesi önünde bir basın açıklaması yaptılar.

Ülkü Ocakları mensupları Mevlana türbesi önünde de Yeniçağ Gazetesi Yazarı Selcan Taşçı Hamşioğlu’nu, CHP ve İP başta olmak üzere tüm zillet ittifakını, zillet yandaşı gazeteleri, yazarlarını ve Mevlana’ya hakaret edilmesine sessiz kalan memleketi Konya olan Ahmet Davutoğlu’nu da protesto ederek kınadılar.

Konya Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf Kasım Akta’nın konuşması şu şekilde:

Kıymetli vatandaşlarımız,

Değerli basın mensupları,

Ülkemiz genelinde Hz. Mevlana’nın aleyhinde yapılan bazı hareketleri utançla izlemekteyiz. Özellikle bugün Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Selcan Taşçı Hamşioğlu hanımefendinin yazmış olduğu yazıda mesnetsizce ahlaksızca ithamda bulunarak şehrimize ülkemize hatta tüm dünyaya mal olmuş bir tasavvufa yani Hz. Mevlana’ya talihsizce ve fütursuzca saldırmıştır.

Bu saldırı sadece tarihsel bir saldırı değil, kokmuş nifak tohumlarının yazıya saçılmış halidir.

CHP belediyelerinin semazenleri soktuğu utanç verici durumun ardından böyle bir açıklamaya Yüce Türk milleti şaşırmamıştır. Zillet ortaklarının aynı sofradan yediği kin, nefret, fitne ağaçları kokusunu salmaya başlamıştır. Bütün yayın organlarını Türk milletinin arasına nifak tohumu sokma niyetiyle kullanan bu zihniyetin karşısındaki en büyük ses Aziz Türk Milleti’nin feraseti olacaktır.

Kıymetli Basın Mensupları,

İşte bu zihniyetin zehirlenmiş ruh köküne hoşgörü şehri olan Konya’dan “ne olursanız olun siz bile gelin” çağrısı ile aziz Türk milletinin alicenaplığını hatırlatmak isterim. Konya’nın ekmeğini yemiş, Konya’da yetişmiş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Hz. Mevlana’ya yapılan bu hakaretlerin hiçbirisine ses çıkarmamış ve Konyalı hemşerilerinin yüzüne nasıl bakacağı hususunda da hiçbir beyanatta bulunmamıştır.

Hz Mevlana sadece bizim şehrimize değil tüm dünyaya mal olmuş bir hoşgörü deryasıdır. Bu zihniyet bu hoşgörü deryasının içerisine yapmış oldukları bu tükürükle o deryayı kirletemez. Derya onların pisliklerini temizler.

Hz. Mevlana’ya CHP’li belediyelerin, İyi Partili yayın organlarının, Yeniçağ Gazetesinin ve bu zihniyetteki diğer herkesin yapmış oldukları bu saldırıların karşısında aziz Türk Milleti’nin milli ve manevi feraseti duracaktır. Bunlar ve bu zihniyet halkın arasında gezerken millete, milletin manevi değerlerine ne kadar sahip çıktıklarını anlatırken maskelerini takmakta ve boşluğa düştüklerinde ise içlerindeki bu nefreti, bu saldırganlığı, bu ayrıştırıcılığı ise tüm kalpleriyle zikretmektedirler.

İşte bunlara Konya’nın merkezinden, Mevlana türbesinden şunları söylemek istiyorum. Halkın önünde ikiyüzlülüğünüzle milletin manevi değerlerine saldırırken hiç utanmadınız mı? O semazenleri çıplak vaziyette milletin önüne sokarken kendiniz bundan hiç ar etmediniz mi? Yeniçağ gazetesi yazarı hanımefendi, hanımefendi demeye bile dilim varmıyor, Hz. Mevlana’yı itham etmiş olduğun bu sözlerin arkasında yüzünüz hiç kızarmadı mı? Ama toplumun önüne çıktığınızda insanlara maneviyat dersi vermekte, üzerinizde hiçbir güç yokmuş gibi davranıyorsunuz. İşte bu münasebetle Hz. Mevlana’nın bir sözüyle sizleri uyarmak isterim. Ya bu mesnetsizliklerinize bir son verin ya olduğunuz gibi görünün ya da göründüğünüz gibi olun diyeceğim ama siyasette dürüstlük ilkesi size çok uzak olduğu için bu sözümü geri alıyorum.

Bu münasebetle Hz. Mevlâna Konya'nın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünyanın bir kıymetidir, değeridir. Bu milletin manevi değerlerine saldırmayı bırakın. Bu milletin manevi değerlerinden ellerinizi çekiniz. Bu sebeple yapmış olduğunuz kirli siyasette insanlar doğru yüzünüzü görsün. Zillet ittifakının Hz. Mevlâna’ya olan saldırısını Konya Ülkü Ocakları olarak kınıyor ve bunları bu mesnetsizliklerinden bir an önce dönmeye davet ediyoruz.

Kahrolsun şer odakları, var olsun Ülkü Ocakları.